Man aan het bureau

Je krijgt bij ons de erkenning die je verdient !

Hoe we werken

Erkenning

Welkom bij uitgeverij Phoenix Books.

 

Eerst lezen en beoordelen we je manuscript. Ieder manuscript is uniek. Er bestaan geen strikte voorwaarden waaraan een goed manuscript moet voldoen. Ieder verhaal is anders.

We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. Heb je al eerder gepubliceerd of ben je een beginnend schrijver? Iedereen is welkom. We kijken graag of je manuscript binnen onze mogelijkheden past.

Je zult merken dat we jou en je manuscript altijd met een positieve instelling benaderen.

Eenvoudig concept

De boekenmarkt is onvoorspelbaar. Ben je voor ons een (nog) onbekende of beginnende auteur, dan vragen wij een bijdrage in de publicatiekosten. Deze bijdrage is minimaal en is bedoeld om je boek professioneel te publiceren. Deze bijdrage gaat rechtstreeks naar de vormgever en redacteur. Overige kosten zijn voor onze rekening, zoals o.a.: drukkosten, voorraadinkoop en een stukje promotie. We dragen samen het financiële risico. Wil je bijkomende informatie, vul dan hiernaast het formulier in en dan contacteren wij je snel.

En we betalen je natuurlijk ook royalty’s uit.

Wanneer wij je boek uitgeven, houden we het in de rest van de procedure eenvoudig. Geen ingewikkelde instructies die je eerst moet volgen om je boek voor ons al min of meer persklaar te maken. Geen moeizaam gedoe met foto's die in de juiste instellingen gezet moeten worden. Jij levert je manuscript aan. En dan kun je de rest aan ons overlaten. Dus ook als je niet zo thuis bent op de computer: die kennis heb je niet nodig om door ons je boek te kunnen laten uitgeven.

Persoonlijke begeleiding

Phoenix Books werkt al jaren samen met auteurs om hun boek op een professionele en verantwoorde manier te realiseren. Onze auteurs verdienen dat respect voor hun werk ook, want ze hebben er heel wat tijd, energie, creativiteit en gevoel aan besteed.

Wij gaan deskundig met je boek om. Dat begint al bij het doornemen en beoordelen van je manuscript, en het eindigt met - ja, eigenlijk eindigt dat nooit. We zorgen dat jouw manuscript op een objectieve wijze wordt beoordeeld door onze proeflezers en dat je hun opmerkingen kan verwerken alvorens naar de redactieronde te gaan.

We begeleiden jou als auteur bij je activiteiten om je boek op de juiste manier bij ons te krijgen. We adviseren je ook in de commerciële sfeer. We houden daarnaast nauw contact met de drukker als daar je boek definitief wordt gemaakt. Je boek komt tot stand in goed overleg.

Je kans op een uitgeefcontract

Uitgeverij Phoenix Books neemt haar taken serieus. We gaan je manuscript eerst lezen en beoordelen. Deskundig, en met een open vizier.

We zijn niet gek op afwijzen. Ons respect voor de inspanningen en de creativiteit die de auteur heeft ingezet, vind je terug in ons oordeel.

Aanvaarden we je manuscript, dan nodigen we je uit voor een kennismaking. Bij die gelegenheid nemen we de beoordeling door. Je krijgt dan ook de nodige adviezen mee.

Er is een heel klein percentage boeken waarmee we helemaal niets kunnen. Of beter gezegd: niets willen. Dat zijn boeken waarin discriminerende taal staat, waarin wordt opgeroepen tot strafbare handelingen, waarin andere mensen op een verwijtbare manier worden beledigd, of waarin mensen worden beschuldigd van iets zonder dat dit is bewezen.

Hoe ziet je boek eruit?

Je boek wordt digitaal gedrukt. De digitale drukkerij waar wij onze boeken laten vervaardigen, levert een kwaliteit die niet onderdoet voor die van een gedrukt boek. Het is voor ons een eer om ervoor te zorgen dat onze boeken voldoen aan de hoogste kwaliteit.

Je boek wordt in paperback-uitvoering geleverd. Dit betekent: een 'zachte' (maar wel stevige!) omslag, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden solide in de rug gelijmd (dit heet: garenloos gebrocheerd).

De omslag is in full color. Op de achterkant staat in een barcode het ISBN-nummer dat uniek is voor jouw boek. Aan de hand van dat nummer kan je boek via alle erkende boekenwinkels bij ons worden besteld. Jij betaalt overigens niets voor dat ISBN-nummer.

Het binnenwerk van je boek is professioneel opgemaakt, en wordt grafisch volledig verantwoord uitgevoerd. Het is vanzelfsprekend mogelijk om (kleuren)illustraties in je boek op te nemen.

Wil je meer weten? Laat je gegevens dan achter.