top of page
Image by Boston Public Library

Proeflezers gezocht !

Vind jij het leuk om een manuscript te proeflezen? Ben je kritisch en kun je je mening onderbouwen?

 

Bij uitgeverij Phoenix Books zijn we op zoek naar ervaren proeflezers om ons gloednieuw lezersteam te vervoegen. Het lezersteam is een gezonde mix van mannen en vrouwen van verschillende leeftijd.

 

Wij geven voornamelijk Thrillers/Romans/Young Adult/Jeugd en Fantasy uit.

 

Van zodra Phoenix Books een manuscript ontvangt, gaat dit eerst doorheen een grondige selectie binnen de uitgeverij. Wanneer het manuscript wordt weerhouden om verder te gaan in het traject, worden een aantal personen uit het lezersteam aangeschreven met de vraag of men tijd en zin heeft om dit manuscript te lezen en hier een oordeel over te geven.

Als proeflezer krijg je dus de ruwe versie van het manuscript om te lezen en feedback te geven. Punten waarnaar je zeker moet kijken: hoe logisch is de verhaallijn, zijn de personages geloofwaardig, zijn de spanningsbogen goed, wat valt op? Hoe consistent is een verhaal? Dit zal gebeuren aan de hand van een vragenlijst met de te beoordelen aspecten. Er is een deadline aan het beoordelen van het manuscript verbonden. Het proeflezen van onze manuscripten is dus vrijwillig maar niet geheel vrijblijvend.

 

Als we het manuscript uitgeven, ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek als beloning. Dit ongeacht of je het al dan niet hebt aanbevolen.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar contact@phoenixbooks.be of klik op de knop hieronder, vertel hierin wie je bent, welk genre je leest en welke ervaring je hebt en wie weet kunnen we je binnenkort verwelkomen in ons team!

bottom of page