top of page

Geen product

Image by Chris Spiegl

Maak kennis met de auteur

Viviane Gerits

Auteur van : Thriller

Mijn naam is Viviane Gerits. In de zomer van 1956 werd ik geboren als oudste in een gezin van vier kinderen en groeide op in de buurt van Antwerpen. Zelf heb ik ook vier kinderen en een aantal heerlijke kleinkinderen.

Tot ik vorig jaar (2021) met pensioen ging, werkte ik in Antwerpen binnen de sociale sector. Ik studeerde gezondheidspsychologie toen ik aan het werk was. Hoe mensen denken en voelen en vooral het gedrag dat ze daardoor stellen boeit me en daagt me uit verhalen te schrijven.

We hebben een boot in Friesland. De natuur en de rust op het water prikkelen mijn fantasie en daar vind ik alle tijd en ruimte om aan die verhalen te werken. Schrijven is heerlijk. Op die momenten leef ik in een andere wereld en bruist de creativiteit in me op. Dit wil ik graag nog vele jaren kunnen doen.

Naast schrijven hou ik van fotograferen (ik maakte telkens de coverfoto’s van mijn boeken). Met schapenwol werken is nog een andere hobby van me. Vanuit een ruwe vacht wol spinnen en breien of weven geeft me voldoening. Het is een beetje zoals een boek schrijven. Je creëert iets vanuit ruwe wol wat er voordien nog niet was.

Na twee feelgood familieromans (hond in een kegelspel 2015, en Witte zwanen, grijze zwanen 2016) kwam in 2019 het derde boek, een thriller ‘Ik weet wat je deed’.

We kijken uit naar de nieuwe thriller van Viviane! Vuur zal verschijnen in september 2022.

Viviane Gerits_edited.jpg

Portfolio auteur

bottom of page